Nieuwbouw recreatiewoning

Ruimtelijke verbinding met de omgeving is een belangrijk onderdeel van je prettig voelen op een specifieke locatie.
Dave Oorschot Architecten Droom
Droom
Villa in het groen
Uitzicht over de velden
Denk Dave Oorschot Architecten
Denk
Exterieur ontwerp
Omgevingsvergunning
Droom Dave Oorschot Architecten
Doen
2014-2015

De wens
Voor de fam. Sangers is het ultieme vakantiegevoel lekker in de buitenlucht kunnen vertoeven, buiten ontbijten, buiten wandelen en buiten avondeten. De wens is dan ook uitgesproken om de vakantiewoning zo te oriënteren op het perceel dat er gedurende de dag op meerdere plekken buiten genoten kan worden.

De locatie
Het perceel bevindt zich aan de rand van een vakantiepark genaamd “De Kamp” te Gees. Echter oriënteert de locatie zich niet zodanig. Aan de Noordzijde is een lange zichtlijn over de weilanden heen. Het beschikt over een eigen oprit en kenmerkt zich door een hoekvormig grondvlak.

Ontwerp nieuwbouw villa
Een veel voorkomende dakvorm in de omgeving is een zadeldak. Dit is echter verre van ideaal voor de vorm van het perceel. Daarom is er voor gekozen om er een gedraaid zadeldak van te maken. Dit zorgt ervoor dat de nieuwbouw villa een eigenwijs uiterlijk krijgt en dat het perceel optimaal wordt benut.

De dakvorm zorgt er tevens voor dat er op elk moment van de dag ergens op het perceel zon is en de aanwezige bomen zorgen voor schaduw. Deze beide factoren gezamenlijk, met de daarbij horende plattegronden, georiënteerd op het zuiden en westen, zorgt voor een maximaal vakantiegevoel bij de fam. Sangers. Door de rode baksteen oogt de woning sterk en warm, dit in contrast met het bescheiden volume. De keuken en woonkamer voelen royaal aan door het hoge plafond en de grote kozijnen. De slaapkamers zijn compact en knus. Het totaal is een symbiose van esthetiek en gebruik.

Projectgegevens

Locatie: Gees, Drenthe
Programma: Vakantiewoning
BVO (sloop): 80 m2
BVO (nieuw): 130 m2

Het team professionele denkers

Opdrachtgever: Fam. Sangers
Architect: Dave Oorschot (DO-A)
Constructeur: Adviesbureau Dorsthorst

Het team gepassioneerde doeners

Aannemer: Meppling-Westerhof
Installateur: Gebr. Middelveld

"DO-A heeft onze wens vertaald naar een ruimtelijk en licht ontwerp. De afstemming op de kavel en daarmee het zicht op de natuur maakt dat het voor ons aanvoelt of dat we elke dag op vakantie zijn."

Theo en Willeke Sangers