Missie

Maximale waarde voor de gebruiker realiseren door het pragmatisch integreren
van aspecten als ruimtelijkheid, materialisatie en detaillering. Er wordt intensief samengewerkt met enthausiaste professionals, actief gecommuniceerd met opdrachtgevers en dit wordt continu tijdens het totale proces verbeterd.

Dave Oorschot Architecte intergratie

Rationeel

elegant

Integraal

pragmatisch

structuur

UITZONDERING

licht-zicht

looplijnen

Ontwerp

Wij streven ernaar om contextueel responsieve, individuele gebouwen te ontwerpen welke elegante esthetische waarden combineren met rationele kalme ruimtelijkheid. Onderdelen waar altijd over is nagedacht zijn; het vormgeven van de atmosfeer van een ruimte en de ruimtelijke structuur van het gebouw als geheel. De ruimte aangenaam en uitgesproken en het gebouw rationeel met op beeldbepalende plekken contrasterende uitzonderingen. Een goed gebouw is voor ons een georganiseerde verzameling van sferen die aansluiten bij het gebruik. De integratie van expliciet vormgegeven interne en externe ruimtes die cohesie vinden met de omgeving, zowel esthetisch als ecologisch, dat zien wij als onze ambitie!

Communicatie

Er gaan zo veel zaken fout door beperkte communicatie. De tijd nemen om te communiceren met opdrachtgevers over hun wensen, het proces en de te maken beslissingen is een intensieve activiteit. Dit doen wij door de ideeën en afspraken, te tekenen, op locatie te overleggen en samenvattend op te schrijven. Belangrijk hierin is ook het samenwerken met professionals, welke gepassioneerd zijn en een kwalitatief hoog resultaat willen neerzetten. Een proces voorzien van actieve communicatie, welke de opdrachtgever ontzorgt, dat zien wij als onze ambitie!

Dave Oorschot Architecte communicatie

samenwerken

overleggen

vastleggen

ontzorgen

Dave Oorschot Architecten icone

biodivers

circulair

pragmatisch 

Uitdaging

Het zorgdragen voor onze omgeving en alle bewoners welke ons omringen is een grote uitdaging. Op thema’s als biodiversiteit en circulariteit zijn nog grote winsten te behalen. Door te onderzoeken hoe dit pragmatisch te verweven is met esthetische en economische voordelen, wordt je leef- of werkomgeving niet alleen fraaier maar ook nog eens prettiger om in te verblijven. Hiermee een positieve bijdragen leveren aan de nu te bouwen omgeving en daarmee ook aan onze gezamenlijk toekomst, dat zien wij als onze ambitie!

Proces

Het bouwtraject van idee naar realisatie is een fascinerend proces. Doordat wij dit traject meermaals hebben doorlopen vinden wij dat je dit het beste in fases kan doen, inhoudelijk concreet te communiceren en afspraken direct vast te leggen en uit te voeren.

Droom

DO-A droomt met u mee. Een lichte uitbouw met speelruimte voor de kids? Een wit vormgegeven minimalistische villa? Een bedrijfspand met de juiste uitstraling? DO-A komt graag persoonlijk langs om samen een uurtje te brainstormen. Tijdens deze kennismaking worden de wensen uit uw dromen gedestilleerd!

Dave Oorschot Architecte droom

Van droom naar wens

Uurtje brainstormen

Ideeëncatalogus

Dave Oorschot Architecte denk

Analyse

Onderzoek

Ontwerpfases

Grof naar fijn

Fasedocument

Denk

DO-A maakt om uw droom te kunnen verwezenlijken een grondige analyse van de omgeving. De randvoorwaarden worden nauwkeurig in kaart gebracht en de gewenste ideeën worden zorgvuldig uitgezet in een ‘programma van eisen’ (PvE). In samenspraak met de opdrachtgever wordt dit in fases uitgewerkt tot een passend ontwerp. Dit denkproces doen we samen met u, andere professionals en met diverse tools. Denk hierbij aan schetsen, het 2D of 3D modelleren en het schrijven van fasedocumenten. Wij werken van grof (bijvoorbeeld strategieën en volumes) naar gedetailleerd (bijvoorbeeld het vormgeven van plinten). Tijdens het proces vullen wij uw wensen aan, door actief mee te denken!

Doen

DO-A werkt in 5 dimensies. Naast dat er volledig 3D wordt ontworpen, worden ook aspecten als tijd en budget gedurende het gehele proces in de gaten gehouden. Na de vergunning is er genoeg expertise aanwezig om een werkomschrijving te formuleren en de aannemersselectie te begeleiden. Voor het beste resultaat wordt er tot de oplevering samengewerkt met de opdrachtgever, specialisten in het vakgebied en de juiste aannemer. Dit alles om uw droom werkelijkheid te maken. Het samen doen maakt het interessant!

Dave Oorschot Architecte doen

Strategie

PvE

ONTWERP

vergunning

planning

begroting

AANBESTEDING

OPLEVERING

Ideeëncatalogus

Een passie van ons is het ontdekken van verborgen plekken en het ontmoeten van onbekende mensen. Altijd net iets verder lopen om te kijken wat er om de hoek te zien is, of tijdens een reis de cultuur beter begrijpen door de lokale bevolking te bevragen. Al deze plekken, ruimten en gesprekken leveren inspiratie op voor mijn ‘ideeëncatalogus’. Deze ideeën komen goed van pas bij het oplossen van uitdagende opgaves. Kennis en ideeën delen is fascinerend!   

Dave Oorschot Architecte

Dave Oorschot

Geboren en getogen in Woerden, ontdekkend en genietend over de hele wereld en weer landen in Woerden. Maatschappelijk betrokken via een service club, sociaal actief met vrienden

Lees verder »

Hout is Goud!

We erkennen met zijn allen steeds meer dat klimaatverandering een bedreiging vormt voor ons milieu en de menselijke samenleving. In

Lees verder »

Heeft u een interessant idee voor ons om op te nemen in de catalogus?

Neem contact op en tijdens een kopje koffie denken we uw plannen door. Digitaal kan natuurlijk ook.