Proces

Het bouwtraject van idee naar realisatie is een fascinerend proces. Doordat wij dit traject meermaals hebben doorlopen vinden wij dat je dit het beste in fases kan doen, inhoudelijk concreet te communiceren en afspraken direct vast te leggen en uit te voeren.

Droom

DO-A droomt met u mee. Een lichte uitbouw met speelruimte voor de kids? Een wit vormgegeven minimalistische villa? Een bedrijfspand met de juiste uitstraling? DO-A komt graag persoonlijk langs om samen een uurtje te brainstormen. Tijdens deze kennismaking worden de wensen uit uw dromen gedestilleerd!

Dave Oorschot Architecte droom

Van droom naar wens

Uurtje brainstormen

Ideeëncatalogus

Dave Oorschot Architecte denk

Analyse

Onderzoek

Ontwerpfases

Grof naar fijn

Fasedocument

Denk

DO-A maakt om uw droom te kunnen verwezenlijken een grondige analyse van de omgeving. De randvoorwaarden worden nauwkeurig in kaart gebracht en de gewenste ideeën worden zorgvuldig uitgezet in een ‘programma van eisen’ (PvE). In samenspraak met de opdrachtgever wordt dit in fases uitgewerkt tot een passend ontwerp. Dit denkproces doen we samen met u, andere professionals en met diverse tools. Denk hierbij aan schetsen, het 2D of 3D modelleren en het schrijven van fasedocumenten. Wij werken van grof (bijvoorbeeld strategieën en volumes) naar gedetailleerd (bijvoorbeeld het vormgeven van plinten). Tijdens het proces vullen wij uw wensen aan, door actief mee te denken!

Doen

DO-A werkt in 5 dimensies. Naast dat er volledig 3D wordt ontworpen, worden ook aspecten als tijd en budget gedurende het gehele proces in de gaten gehouden. Na de vergunning is er genoeg expertise aanwezig om een werkomschrijving te formuleren en de aannemersselectie te begeleiden. Voor het beste resultaat wordt er tot de oplevering samengewerkt met de opdrachtgever, specialisten in het vakgebied en de juiste aannemer. Dit alles om uw droom werkelijkheid te maken. Het samen doen maakt het interessant!

Dave Oorschot Architecte doen

Strategie

PvE

planning

begroting

planning

begroting

ontwerp

vergunning

werkomschrijving

aanbesteding

Bouwbegeleiding

oplevering

Een uurtje brainstormen over uw dromen?

Neem contact op en tijdens een kopje koffie denken we uw plannen door. Digitaal kan natuurlijk ook.