Visie - Duurzaam hoofdkantoor

Stedenbouwkundig concept + architectonisch startpunt
Dave Oorschot Architecte droom
Droom
Sociale broedplaats
Prominente locatie
Dave Oorschot Architecte denk
Denk
Analyse stedenbouw
Architectonisch concept
Dave Oorschot Architecte doen
Doen
2022 visie vorming
Dave Oorschot Architecten Droom
Droom
Sociale broedplaats
Prominente locatie
Denk Dave Oorschot Architecten
Denk
Analyse stedenbouw
Architectonisch concept
Droom Dave Oorschot Architecten
Doen
2022 visie vorming

Dromen over een nieuw hoofdkantoor
Een ambitieus bedrijf heeft vooruitstrevende doelen. Het is een voorbeeld op het gebied van duurzaam ondernemen. Een echte specialist in duurzame logistieke oplossingen. Naast groene distributie, initieert het bedrijf meerdere initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het huidige distributiecentrum is gasloos en heeft zich met het opwekken van 1 miljoen! kWh volledig gericht op elektrische vervoer. De organisatie groeit door deze duurzame gedachtes snel en heeft behoefte aan een nieuw hoofdkantoor, waar o.a. trainings- en vergaderfaciliteiten aanwezig zijn. Het bedrijf heeft de wens neergelegd om dit te laten plaatsvinden op een nieuwe locatie. Naast zeer groen is het bedrijf ook sociale geëngageerd, op de nieuwe locatie is de wens om een sociale werkplaats in te richten voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoog ambitie niveau
Het doel is een hoofdkantoor te ontwerpen welke een sociale broedplaats is voor de werknemers en de natuur centraal stelt door natuur inclusief te bouwen. Dit resulterend in een hoge biodiversiteit en een innige en langdurige relatie met het landschap. Waarbij de basis demontabel is, zodat het weer in een later stadium hergebruik kan worden.

Duurzame thema’s
Deze visie toont de drie thema’s welke recht doen aan de bedrijfsfilosofie van de opdrachtgever. Een stedenbouwkundige analyse zal hieraan vooraf gaan en een architectonisch startpunt erna. Deze drie thema’s worden grafisch verwoord.

Projectgegevens

Locatie: Nederland
Programma: Hoofdkantoor
BVO (nieuw): 1750m2 kantoor
1500m2 opslag

Het team professionele denkers

Opdrachtgever: Projectontwikkelaar
Eindgebruiker: Ambitieuze ondernemer
Architect: Dave Oorschot (DO-A)

Het team gepassioneerde doeners

Visie: DO-A
Render: Thihn Phan

"Earth is what we all have in common."

Wendell Berry