Nieuwbouw 2^1 kap - Nieuwbouw duurzame villa

Aanvraag duurzame nieuwbouw villa + uitgebreide procedure voor het realiseren van een 2 onder 1 kap woning.
Dave Oorschot Architecte droom
Droom
Duurzame woningen
Optimalisatie terreinindeling
Dave Oorschot Architecte denk
Denk
Masterplan
Omgevingsvergunning
Bestek
Dave Oorschot Architecte doen
Doen
2021-20..
Dave Oorschot Architecten Droom
Droom
Duurzame woningen
Optimalisatie terreinindeling
Denk Dave Oorschot Architecten
Denk
Masterplan
Omgevingsvergunning
Bestek
Droom Dave Oorschot Architecten
Doen
2021-20..

Het idee
De opdrachtgever wonen in het dorpje de Vlist aan de gelijknamige rivier. Het terrein is opgebouwd uit een drietal gebouwen. Een vrijstaande woning nr.63, van meer dan 100 jaar oud, welke nu door de familie wordt gebruikt als woonadres. Een bedrijfsruimte met opslag nr. 62, gebouwd in de jaren 90. En een woning nr. 62a, welke op dit moment verhuurd wordt aan een derde partij. De vrijstaande woning heeft door de jaren heen dienst gedaan als een heerlijke (compacte) plek voor de gehele familie. Echter is de woning momenteel in slechte staat. Het idee is neergelegd om een plan te maken voor het terrein als geheel, de fasering en voor het plaatsen van een nieuwbouw woning nr. 63 op ongeveer dezelfde positie als de huidige woning.

Uitzicht
Men kan op de locatie ver kijken richting de molen uit 1890 en met de dijk mee. Dit weidse uitzicht dient dan ook vanuit diverse ruimtes te worden ervaren in het ontwerp. Visa versa schept het aanrijden over de dijk ook voor verwachtingen van de nieuwbouw. Er zal worden nagedacht over het ensemble als geheel alsmede de gebouwen als individu.

Voortgang
De uitgebreide procedure voor een 2 onder 1 kap woning is bijna rond en er is een vergunning afgegeven voor de duurzame nieuwbouw villa. Momenteel is DO-A middels een technisch ontwerp de beide plannen verder aan het uitwerken. Medio maart staat de bouw gepland.

 

 

Projectgegevens

Locatie: De Vlist, Zuid-Holland
Programma: Masterplan + vrijstaande woning

Het team professionele denkers

Opdrachtgever:
Architect: Dave Oorschot (DO-A)

Het team gepassioneerde doeners

 

Onderbouwing DO-A
Constructeur: DPW

"De eerste fase heeft ons tot verrassende inzichten gebracht waar we zelf niet aan gedacht hadden, dit schept verwachtingen voor de volgende fases."

De opdrachtgever