Beroepsoriëntatie Jasper

Ik zal mezelf eerst even voorstellen, ik ben Jasper en 14 jaar oud. Voor het Kalsbeek College Bredius moest ik een “snuffel” stage lopen, daarvoor ben ik naar het architectenbureau Defined Objects – Architecture (DO-A) gegaan. Uit interesse wilde ik weten wat een architect allemaal doet en hoe het komt dat ze altijd van die mooie gebouwen maken. Vandaag heb ik veel geleerd en kan ik via deze blog vertellen wat een architect allemaal doet en ook wat Defined Objects voor een bedrijf is.

Wat doet een architect nou eigenlijk?

Een architect is iemand die gebouwen ontwerpt. Ze denken mee aan hoe gebouwen mooi en sterk kunnen staan. Vaak doen ze dat alleen, maar als projecten groter zijn werken ze met meerdere collega’s. Maar naast dat architecten gebouwen moeten ontwerpen, moeten ze ook veel rekenen en meten, want voor dat je het weet is het verkeerd gebouwd en dan kan je meestal niet meer terug. Om dat te voorkomen gaat een architect ook naar de bouw toe om te kijken of het daar allemaal goed gaat. Je hebt veel soorten architecten voor verschillende zaken. Zo heb je bijvoorbeeld architecten voor landschappen, interieurs, gebouwen enz. Vaak komen ze uit verschillende bedrijven en werken ze samen om een gebouw mooi te ontwerpen plus het interieur en de omgeving.

Wat doet Dave als architect?

Dave doet wat veel andere architecten ook doen, hij ontwerpt gebouwen vanuit de wensen van de klant. Ook denkt hij met je mee, hoe kunnen alle wensen worden meegenomen in het ontwerp? Hij is dus echt een architect welke handig is om mee te werken. Bij elk ontwerp dat hij maakt overlegt hij met veel mensen of zijn ideeën goed zijn en of de gemeente het ook een goed plan vind. 

Wat is Defined Objects voor bedrijf?

Defined Objects is een klein bedrijf dat Dave Oorschot zelf heeft bedacht. Het is een bedrijf met veel goede/mooie ontwerpen. (zie projecten op de website). Naast ontwerpen voor bedrijven doet hij dit ook voor mensen hun eigen huis. Zelf loopt hij ook wel eens rond om te kijken voor nieuwe plaatsen waar huizen kunnen komen ZONDER DE NATUUR KAPOT TE MAKEN! Sterker nog hij maakt alleen maar natuurvriendelijke gebouwen die goed zijn voor de mens en de natuur.

Mijn Stage

Ik ben om 9:00 begonnen. Daarna hebben we wat gekletst en gingen we echt aan het werk. We moesten alles uitrekenen en alles passend maken voor een nieuw huis dat gebouwd gaat worden. Het was veel rekenen en veel puzzelen. Daar waren we zeker 3 uur mee bezig. Daarna gingen we lunchen bij een eettentje dicht bij het station. Na de wandeling terug gingen we om 1 uur zelf aan de slag. Ik met deze blog en Dave met het uitwerken van het werk in de ochtend. Hier waren we mee bezig tot 4 uur.

Wat ik er van vond

Ik vond dit een hele leuke dag! Ik ben veel te weten gekomen van wat een architect allemaal doet en hoe zij een gebouw of huis ontwerpen. Dit beroep is zeker aan te raden, maar je moet wel van veel zitten houden en je moet ook goed kunnen na denken. En voor de rest kan je lekker creatief bezig zijn met gebouwen die jij zelf kan bedenken.

Conclusie

Ik ben veel nieuwe dingen te weten gekomen en ik raad dit beroep je zeker aan.

Heeft u een uitdaging voor ons?

Neem contact op en tijdens een kopje koffie denken we uw plannen door. Digitaal kan natuurlijk ook.