Renovatie - Woning Woerden

Voldoet uw bestaande woning niet meer aan uw woonwensen? Wij kunnen uw woning renoveren. Door het vergroten van de woning wordt niet alleen leefgenot toegevoegd maar ook economische waarde.
Dave Oorschot Architecten Droom
Droom
Lichte leefruimte
Luxe slaapkamer
Denk Dave Oorschot Architecten
Denk
Totaal ontwerp
Omgevingsvergunning
Bouwbegeleiding
Droom Dave Oorschot Architecten
Doen
2019-2020

Het idee
Veel woningen hebben potentie om mee te groeien met een gezin. In een oververhitte woningmarkt worden particulieren gedwongen om kleiner te beginnen. Door hier strategisch mee om te gaan en tussen het schaarse aanbod een woning te kopen welke uit te breiden is, kan men naast woongenot ook economische waarde toevoegen. Dit om eventueel in een latere fase, de stap naar een grotere woning te maken, of om te blijven genieten van de huidige woning.

Woning renoveren
De al prettige woning is met de uitbreiding van het gezin te krap geworden. Door het toevoegen van een aluminium uitbouw is er ruimte gekomen om te spelen en ruimer te leven. Door zowel de gevel als het dak van de uitbouw uit te voeren in glas schijnt de zon tot ver in de woonkamer. Een extra verdieping met luxe afwerking heeft het gevoel van een luxe hotelkamer, en de ouders een ruimte om zich terug te kunnen trekken. Het toilet, welke zich op een inefficiënte plek bevond is verplaatst. Twee nieuwe trappen, waarvan één uitgevoerd met bloktreden zijn net even anders dan standaard. Een daklicht verzorgt speels lichtinval door de bovenste open trap, waardoor de trap op de laag eronder donker uitgevoerd konden worden. Door een groot deel van de afbouw zelf te doen is het gelukt om met een bescheiden budget een luxe uitstraling te realiseren. Duurzaamheid is als laag toegevoegd door middel van pvc-panelen en door de ouderwetse radiotoren te vervangen voor vloerverwarming.

Projectgegevens

Locatie: Woerden, Utrecht
Programma: Woon- en slaapkamer
BVO (Sloop): 110 m2
BVO (nieuw): 140 m2

Het team professionele denkers

Opdrachtgever: Jolanda Westeneng
Architect: Dave Oorschot (DO-A)
Constructeur: DPW Woerden

Het team gepassioneerde doeners

Aannemer: Ronald v. Tilburg
Timmerman: Dave Oorschot

 

''Voor ons is licht van essentieel belang om ons prettig te voelen. Door een strakke lichte glazen uitbouw kunnen we nu zelfs in januari heerlijk genieten van de zon.''

Jolanda Westeneng